Θωμάς Καντιφές

Θωμάς Καντιφές (Φωτογραφία: Γιώργος Γαβαλάς)

Σκηνοθέτης – Ηθοποιός. Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο.

Σπούδασε στη σχολή Διοίκησης Οικονομίας των ΤΕΙ Ηρακλέιου, στη Δραματική Σχολή θεάτρου Νέων Κρήτης (Μ. Βοσταντζή) και στην Αθήνα στο Κέντρο Δραματικής Τέχνης Ν. Πιλάβιου. Έχει εκπαιδευτεί πάνω σε: Ουδέτερη Μάσκα, Μίμα, Σωματική Έκφραση και Αυτοσχεδιασμό στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (Γερμανία – Μόναχο και Αυστρία – Σάλτζμπουργκ), όπου παρακολούθησε σεμινάρια για τις εναλλακτικές μορφές θεάτρου για παιδιά. Ειδικεύτηκε πάνω στη σύγχρονη υποκριτική τέχνη και τη σωματική έκφραση του ηθοποιού. Ασχολείται με τη συγγραφή και τη διασκευή παιδικών θεατρικών έργων.

Θωμάς Καντιφές (Πρόσπερο, “Τρικυμία” W. Shakespeare, Φωτογραφία: Γιώργος Γαβαλάς, Θεατρικός Περίπλους 2010)

Έχει παρουσιάσει παραστάσεις CLOUNERIE, ONE MAN’S SHOW, καθώς και θέατρο δρόμου. Έχει δουλέψει ως παραγωγός παιδικών θεατρικών εκπομπών στο ραδιόφωνο και στην παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων με το Νίκο Πιλάβιο. Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής με το Μίνω Βολανάκη και συνεργάστηκε με το Ανοιχτό Θέατρο του Γιώργου Μιχαηλίδη στην “Ορέστεια” του Αισχύλου. Έχει συνεργαστεί και με άλλους θιάσους (Δημήτρη Ποταμίτη, Δημοτικό Θέατρο Ρεθύμνου κ.α.) ως ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Θωμάς Καντιφές (Φέιγκαν, “Όλιβερ Τουίστ”, φωτογραφία: Γιώργος Γαβαλάς, Θεατρικός Περίπλους 2016-17)

Έχει σκηνοθετήσει πάνω από 100 έργα, τα περισσότερα από αυτά στον Θεατρικό Περίπλου, του οποίου είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής από το 1991 μέχρι και σήμερα.