Άννα Τζανιδάκη

   Η Άννα Τζανιδάκη γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης το 1986. Είναι Δρ. Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2023) και απόφοιτος του τμήματος Υποκριτικής του Σχολείου Θεάτρου (2021).

 Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές στη Φιλοσοφικής Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, τμήμα Φιλολογίας (τομέας Θεατρολογίας – Μουσικολογίας), κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήματος Θεατρικών Σπουδών, με τίτλο: Παγκόσμιο Θέατρο: Πράξη – Δραματουργία – Θεωρία. 

  Μέρος της διδακτορικής της διατριβής με θέμα «Το θέατρο στο Ρέθυμνο: 20ος αιώνας», χρηματοδοτήθηκε με υποτροφία του ΙΚΥ.

   Έχει συμμετοχές σε θεατρολογικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και αρκετές δημοσιεύσεις σε σχέση με την ιστορία του θεάτρου της πόλης του Ρεθύμνου και όχι μόνο. Δούλεψε στην εταιρεία Istorima ως ερευνήτρια προφορικών ιστοριών του νομού Ρεθύμνου (2021) (Istorima).

  Από το 2005 έως σήμερα έχει συμμετάσχει σε πάνω από 20 παραστάσεις στο Ρέθυμνο, ως ενεργό μέλος του θιάσου Θεατρικός Περίπλους. 

Παράλληλα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την τέχνη του θεάτρου με τους:

Μαρία Καντιφέ, Θωμά Καντιφέ, Μάρθα Φριντζήλα, Ταξιάρχη Χάνο, Δημήτρη Καταλειφό, Αντώνη Λουδάρο, Γιώργο Καύκα, Κωστή Καπελώνη, Susana Noemi Abigador, Martina Sagmeister και Πασχάλη Τσαρούχα.

   Τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνη επικοινωνίας του Θεατρικού Περίπλου και έχει κάνει την επιμέλεια κειμένων και τον σχεδιασμό στα θεατρικά προγράμματα των παραστάσεων.

   Από το 2017 διδάσκει το μάθημα της Ιστορίας Θεάτρου και της Μεθοδολογίας Έρευνας στο “Σχολείο Θεάτρου” του Θεατρικού Περίπλου.

   Από το 2019 είναι πρόεδρος της Περιηγητικής Λέσχης Ρεθύμνου.

Από το μάθημα της Ιστορίας Θεάτρου (2019)
Από το μάθημα της Ιστορίας Θεάτρου (2019)